Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barackos kókusztorta

2009.11.25
Barackos kókusztorta
 
 
 
Hozzávalók:
  • 20dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 20 dkg konzerv sárgabarack (levéllel együtt)
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag sütőpor
  • porcukor a szóráshoz
 
 
Elkészítése:
A kétféle sárgabarackot felaprítjuk, majd a befőttlével együtt tálba tesszük és egy órán át áztatjuk. A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját meg egy csipetnyi sót. A krémbe alacsony fokozaton belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a kókuszreszeléket és a barackot a levéllel együtt.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, azután hablapáttal óvatosan a tésztába vegyítjük. A tésztát 24 cm-es kivajazott formába simítjuk és 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül egy órán át sütjük. Ekkor végezzünk tűpróbát: ha a beleszúrt hústűre nem ragad tészta, elkészült a tortánk. 10 percig még a formában hagyjuk, majd tálra borítjuk és hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
 
 
Tipp:

A kisült tésztákat a sütőből kivéve célszerű néhány percig a tepsiben vagy a formában pihentetni. Ez alatt kissé összehúzódnak, így sokkal könnyebb lesz kiütögetni a formából vagy elválasztani annak falától.    

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.