Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládés szuflé

2009.11.25

Csokoládés szuflé

 

 

Hozzávalók (8 személyre):
2 evőkanálnyi porcukor
20 dkg étcsokoládé, durvára vágva
5 dkg vaj, darabokra vágva
3 tojássárgája
7 tojásfehérje
5,5 dkg porcukor, extra
1 evőkanálnyi kakaópor

Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre (200 °C, légkeveréses sütőnél 180 °C). Kenjünk ki nyolc, 1,25 dl-es tűzálló edényt megpuhított vajjal. Tegyük a porcukrot az edénybe, és forgassuk körbe, hogy az alját és az oldalát is beborítsa. Öntsük át a maradék cukrot a következő edénybe, és ismételjük meg a lépést az összes edénnyel. Tegyük az edényeket sütőrácsra. Keverjük össze a csokoládét és a vajat egy tűzálló tálban, és tegyük gőz fölé. Ügyeljünk arra, hogy a víz, ami felett gőzölünk, ne érintkezzen a tál aljával. Addig gőzöljük, amíg a csokoládé és a vaj is megolvad. Vegyül le gőzről, és keverjük hozzá a tojássárgáját.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét elektromos mixerrel egy nagyobb tálban. Folyamatosan adagolva adjuk hozzá az extra cukrot, és addig verjük, amíg a cukor elolvad. Forgassuk bele óvatosan egy kézi habverő segítségével a tojásfehérjehab egyharmadát a csokoládés keverékbe, majd ugyanezt ismételjük meg a maradék tojásfehérjehabbal is.
Adagoljuk a szuflékeveréket az edényekbe. Süssük fedő nélkül kb. 12 percig, vagy amíg a szuflék megnőnek.
Szórjuk meg gyorsan kakaóporral, és azonnal (!) tálaljuk. (Vaníliás fagylaltot is adhatunk mellé.)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.