Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ferrero torta

2010.01.10

FERRERO TORTA

 

 

Hozzávalók:

  • egy kb. 20x35 cm-es tortához:
  • A kakaós piskótához:
  • 10 tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 2-3 evőkanál keserű kakaó
  • 8 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • A sima piskótához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1/4 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 10 dkg pörkölt, durvára tört törökmogyoró
  • 80 dkg mogyorókrém
  • 5-6 dl habtejszín
  • 3 kis csomag habfixáló
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • 20 dkg ét tortabevonó
  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A piskótákat sütőpapírral megsütjük, hűlni hagyjuk, majd a kakaósat lapjában kettévágjuk.

A krémhez a mogyorót, ha natúr, forró sütőben, tepsiben (légkeverésen 180 fok) halványbarnára pirítjuk, ha van rajta barna héj, azt ledörzsöljük. Utána erős zacskóba vagy konyharuhába tesszük, és klopfolóval vagy nyújtófával durvára, darabosra püföljük. A mogyorókrémet meleg helyen (vízgőz fölött is lehet) jól kenhetővé olvasztjuk, majd a keményre vert tejszínhabba lassanként, óvatosan beleforgatjuk az összetört mogyoróval együtt.

Kétfelé véve a krémet megtöltjük a tortát úgy, hogy a fehér piskóta középre kerüljön. Hagyjuk állni a hűtőben 1-2 órát, majd a tetejét 2 tábla ét tortabevonóval bevonjuk.

A csoki szilárdulása után a díszítéshez keményre verjük a habtejszínt a habfixálóval és 2 csomag vaníliás cukorral, majd belekeverünk 20 dkg mogyorókrémet, és ezzel díszítjük a torta oldalát és tetejét.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.