Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gesztenyés kifli

2009.11.28
Gesztenyés Kifli
 
 
 
Hozzávalók 4fő részére:
  • 50dkg liszt
  • 25dkg margarin
  • 1 tojás
  • 10dkg koronás sütőcukor
  • 2dkg élesztő
  • egy csipetnyi só
  • 2dl tej
  • 1dkg koronás vanília ízesítésű kristálycukor
  • 1 citrom és 1 narancs reszelt héja
  • 10dkg gesztenyemassza
 
 
 
Elkészítése:
 
Első lépés: A liszt kétharmadával a langyos tejben felfuttatott élesztővel, 5dkg sütőcukorral és a tojássárgájával tésztát gyúrunk. Letakarva pihentetjük.
 
Második lépés: A margarint a liszt egyharmadával átgyúrjuk és lapformára alakítjuk, majd fél órát pihentetjük a hűtőben.
 
Harmadik lépés: A gesztenyemasszát a reszelt citrom- és narancs héjjal, 5dkg sütőcukorral összedolgozzuk.
 
Negyedik lépés: A tésztát lóhere formára nyújtjuk, és belecsomagoljuk a vajas lapot. Először szimplára, majd kis pihentetés után duplára hajtjuk. Ezt követően fél cm vastagra nyújtjuk, és kb. 15x20 cm-es egyenlő szárú háromszögekre vágjuk.
 
Ötödik lépés: Megtöltjük a gesztenyemasszából készült rudacskákkal és kiflit sodruk.
 
Hatodik lépés: 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Tálaláskor koronás porcukorral hintjük meg a tetejüket.  
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.