Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nimród kehely

2009.11.14

Nimród kehely

 

 
 
Hozzávalók:
3 db tojás
6 dkg kristálycukor
7 dkg liszt
A krémhez:
2,5 dl tej
0,5 csomag főzős vaníliapuding
1 csomag vaníliás cukor
Öntet:
20 dkg étcsokoládé
kevés rum és víz
Díszítéshez:
Durvára tört pörkölt mogyoró
Mandula
Reszelt gesztenyemassza
Tejszínhab
Csokoládé
 
Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, lassan hozzádolgozzuk a cukrot, a tojások sárgáját, végül a lisztet. Előmelegített sütőben piskótalapot sütünk belőle. Ha kihűlt, kettévágjuk, s a vaníliás cukorral ízesített, kifőzött pudinggal megtöltjük. Majd kicsi kockákra vágjuk. A kelyhek aljára először felfőzésével kapott csokoládéöntetből teszünk, erre kerülnek a piskóta kockák, megszórjuk durvára vágott pörkölt mogyoróval, mandulával és végül reszelt gesztenyemasszát halmozunk a tetejére……
Tejszínhabbal és csokoládéval díszítjük.  
 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.