Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tiramisu

2009.09.16
Tiramisu
 
 
 
Hozzávalók:
500 dkg mascarpone krémsajt
6 db tojás
4 csomag babapiskóta (kb. 30-40db)
2 csomag vaníliás cukor
2 dl rum
1 főzet kávé (4személyes kotyogósból)
2 dl tej
5 evőkanál kristálycukor
kakaópór vagy csokiszirup
 
 
 
Elkészítése:
A tojás fehérjét és sárgáját különválasztom egy-egy tálba. A tojásfehérjébe rakok 2 evőkanál kristálycukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és habverővel addig keverem míg jó keménnyé nem válik a hab. A tojássárgájához rakok 3 evőkanál kristálycukrot, 1 csomag vaníliás cukrot,1 dl rumot és a mascarpone krémsajtot majd krémessé keverem, majd a tojásfehérjét ráöntöm és finoman összekeverem (lassan kell csinálni, mert különben összeesik a fehérje). A lefőzött kávét kiöntöm egy kis tálkába és hozzáadom a tejet és a rumot. A babapiskótát egy-két másodpercre belerakom a rumos, tejes kávéba majd egy közepes téglalapformájú jénai tál aljára helyezem a piskótákat egymás mellé. Majd lassan leöntöm masszával és utána újra lerakok egy piskótasort. Addig ismétlem míg a jénai tál meg nem telik. Végül a tetejét megszóróm kakaóporral vagy csokisziruppal.
 
 
Jó tanács:
A Tiramisut én mindig előzőnap délután szoktam elkészíteni majd berakom a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek és másnap ebéd utáni desszertnek tökéletes! Ha a tiramisura csokiszirupot raktál, akkor másnap tálalás előtt friss banánt (ha szereted) vágj karikára és pár szemet rakj rá. Nem fogsz benne csalódni!
 
 
Jó étvágyat kívánok hozzá ;)
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.