Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zserbó

2009.11.07

Zserbó

 

 

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg  sütőmargarin
  • 15 dkg zsír
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dkg élesztő
  • csipet sütőpor
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió és 20 dkg porcukor keveréke
  • baracklekvár
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg porcukor
  • kakaópor
  • 2-3 dkg  sütőmargarin

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókból tésztát gyúrunk. Egy tepsit kivajazunk, a tésztát három részre osztjuk, lisztezett deszkán dolgozunk, mert így a lapok nagyon vékonyak lesznek. Az első lapot behelyezzük a tepsibe, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a cukrozott dióval. Erre kerül a második lap, amit ismét megkenünk lekvárral és megszórunk diós keverékkel, majd erre jön a harmadik lap. Előmelegített, de nem forró sütőben, lassan, 150 fokon kb. 35 percig sütjük. Ha készen van és kihűlt, ellenőrizzük, hogy a szélei nem sültek-e meg, és ha kell, körbevágjuk. Ezután rásimítjuk a csokimázt.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.